Shiiiit jeg troede, jeg var sund?!

Ja, jeg ved det… Sundhed er mange ting. Og der er mange måder man kan – og mange måder man ikke kan – måle sundhed. I mit arbejde advokerer jeg jo, at sundhed kommer indefra, og at jo mere vi lytter ind, og behandler os selv med kærlighed, desto sundere har vi potentialet til at blive.

Jeg er højrøvet nok til at synes, at jeg egentlig har gjort det rimelig godt, når det kommer til at lytte ind og gøre, det gode for mig og min krop, siden jeg mødte ayurvedisk livsstil og yoga i 2001.

 

Den gode test

Fornylig fik jeg først denne lidt arrogante tankegang bekræftet, idet jeg fik min metaboliske alder målt til 24 år (jeg er 39 år). Det bekræftede overfor mig, at selvom jeg ikke har kæmpet derudaf i et fitnesscenter, men stille og roligt dyrket min yoga kombineret med små løbe- og cykelture, samt let dans… Og selvom jeg ikke har spist fanatisk sundt, men også tillader mig selv at nyde kød, alkohol, kaffe og søde sager indimellem, så har den gode indre følelse og temposkiftet i en ung alder sat sit positive præg på mit generelle sundhedsniveau.

 

 

SHIIIT hvorfor nu disse nyheder?!

Kort tid efter endte lykken 🙂 Jeg fik målt balancen mellem de gode og knapt så gode fedtsyrer i mit blod. Jeg har længe ville gøre dette, da jeg intuitivt godt ved, at denne balance er vigtig, og at jeg ikke pt spiser hverken tilskud eller særlig mange fede fisk. Noget af det, som jeg ved er en stor faldgruppe for vores helbred i denne kultur er ubalancer forbundet med inflammation. Inflammation er i ayurvedisk optik forbundet med overskydende pitta, som vores kultur helt klart har en tendens til, både qua den måde vi lever i heftig aktivitet og med højt præstationsniveau men også gennem vores kost. Den ideelle og sunde fordeling mellem omega 6 (som vi får så rigeligt af) og omega 3 (fra fede fisk, nødder og frø) hedder 3:1.

 

Min score lå på – gisp?! – næsten 16:1 

 

Hvad betyder dette og hvad nu? Det er selvfølgelig ikke verdens undergang og betyder ikke, at jeg kradser af i morgen, men jeg er ambitiøs og selvkærlig nok til at ville gøre noget ved det. Jeg er spændt på, om det, at jeg i fire måneder tager et tilskud af disse gode olier (det tager fire måneder for blodet at blive skiftet helt ud), vil betyde en forbedring på de ubalancer, jeg selv oplever i dag. Mine ubalancer handler om min hud med en del urenheder, lidt pollenallergi, indimellem bøvl med fordøjelsen (oppustethed primært) og mindre ledsmerter.

 

 

Vil du være med på rejsen?

De næst fire måneder har jeg helliget til at gøre endnu mere godt for krop og sjæl. Jeg vil fortsat dyrke gode ayurvediske teknikker til indre ro dagligt OG spise gode olier til at få balance i fedtsyrerne. Om fire måneder bliver jeg testet igen, og så er målet at ligge på 3:1.

Jeg synes, det kunne være sjovt at have dig med på rejsen, som starter med at jeg afholder et gratis webinar mandag den 28. maj kl. 20-21 i min FB-gruppe MER livsenergi. Under dette webinar deler jeg ayurvediske indsigter og øvelser til indre ro og balance, og har også inviteret en ekspert i fedtsyre-balancen med til at fortælle dig mere om dette.

Du kan stadig se webinaret i gruppen her!

Eller på youtube her!

 

Med ønsket om, at også du må få en kærlig og sund sommer!

Maria

Share & connect!

 • 9th august 2018 kl. 11:37
  Permalink

  Hvor har du fået lavet denne måling?
  Hvis det er hos egen læge har du så betalt for den?

  Svar
  • 6th september 2018 kl. 11:30
   Permalink

   Hej Anja, undskyld det sene svar, havde lige overset kommentaren. Jeg har selv taget en fedtsyre balance test, som sendes til et laboratorium i Norge. Jeg gør det igennem firmaet Zinzino, som også producerer lækre omega 3 olier, men der er også andre firmaer, der gør det. Hvis det er krops alder testen, du mener, så fik jeg den – lidt heldigt – lavet, fordi jeg var med min kæreste til et stort hjerte mm tjek, som han betalte for og så fik jeg lov til lige at hoppe på maskinen også. Tror også nogle fitness centre kan lave den? Håber det var svar? Kram Maria

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *